Yaşasın Taksim Direnişimiz!

“anasın boynun bükük babasın kolun kırık

oğullar kan içinde

kaldır artık başını

‘kalsın benim dâvam dîvana kalsın’ demiş ozan

o dîvan sensin artık

bıçak kemikte!”

 1971 sonrası yükselen işçi hareketlerini baltalamak isteyen egemen güçlerin örgütlediği saldırı sonucu 1977’de Taksim’de 34 kişi hayatını kaybetti. 1977’deki egemen güçlerin fikri ve politik devamcısı olan AKP iktidarı, belleklerimizden Kanlı 1 Mayıs’ı silmek için, işçilerin bedel ödeyerek, canları pahasına mücadele ederek kazandıkları Taksim Meydanı’nı halka ve 1 Mayıs kutlamalarına kapatıyor.

AKP/Saray rejimi Soma’da katledilen 301 madencinin faillerini aklarken, seçim malzemesi olarak gördüğü  İstanbul  havalimanını işçilerin kanlarıyla inşa ederken, OHAL döneminde “Biz OHAL’i patronlar için kullanıyoruz, nerde grev tehditi var gidip oraya çöküyoruz” açıklamaları yapan örgütlü bir kötülük ve organize bir suç örgütüdür.

Halktan çaldıkları ile inşa ettiği Kaçak Saray’ından sağa sola emirler ve yasaklar yağdıranlar, bu sene de Taksim’i 1 Mayıs kutlamalarına yasakladı. Taksim’i ablukaya alarak güvenlik güçlerini meydana yığdı.

Öğrenci Faaliyeti olarak bütün yasaklara, baskılara, engellemelere rağmen Taksim ablukasını kırmak için sloganlarımız ve pankartımız ile Taksim Meydanı’ndaydık! Taksim’i yasaklayanlar bilsinler ki, yaratmaya çalıştıkları bu korku ikliminde, yasaklarına ve baskılarına rağmen yılmadan, tarihsel belleğimizden aldığımız cesaret ve inançla mücadele edeceğiz!

Kahrolsun faşizm! Yaşasın Taksim mücadelemiz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir