‘ABD emperyalizmine karşı gençlik Venezuela halkının yanında’

Venezuela’daki ABD destekli darbe girişiminin ardından üniversiteliler, 6. Filo’nun denize döküldüğü Dolmabahçe’den “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo’yu Unutmayın”, “Kahrolsun ABD Emperyalizmi” sloganlarıyla Venezuela halkının yanında olduklarını söylediler.

Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi. Basın açıklamasının tam metni şu şekilde:

Güney Amerika halklarına yönelik saldırılarını çeşitli biçimlerde sürdürmeye devam eden ABD emperyalizmi, Venezuela’ya dönük saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Venezuela’da ABD emperyalizminin işbirlikçisi, sağcı, sermaye cephesinin lideri, Ulusal Meclis Başkanı JuanGuaido, kendisini yasadışı bir şekilde ülkenin başkanı olarak ilan ederken, ABD Başkanı Donald Trump doğrudan bir darbeyle iktidarı ve Venezuela halkının kazanımlarını tasfiye etmenin yolu olarak Guaido’yu Venezuela Başkanı olarak tanıdığını açıkladı.

Dünyanın en zengin petrol yataklarıyla, altın ve doğalgaz rezervleriyle emperyalizmin ve yerli işbirlikçilerinin iştahını kabartan Venezuela’da ABD emperyalizminin saldırıları yeni değildir. Yerkürenin dört bir yanında olduğu gibi, Venezuela’da da çeşitli provokasyonlar, suikastlar, ambargolarla birlikte diğer bölge ülkelerindekine benzer biçimde karşıdevrimci dalga yaratmak için kollarını sıvayan ABD emperyalizmi, emperyalist tekellerin sözcüsü Guaido ve işbirlikçisi ülkelerle birlikte yeni bir provokasyonu devreye koymuştur.

Güney Amerika’daki devrimci ilerleyişten, antikapitalist girişimlerden ürken ve bu girişimleri boğmak için kanlı saldırılarını sürdüren ABD emperyalizminin ve işbirlikçilerinin tehditleri, Venezuela’da duvara çarpacaktır. Geçmişte denendiği ve defalarca başarısızlığa uğratıldığı gibi, bu darbe girişimi de Venezuela halkının ve emekçilerin direnişiyle karşılaşacak, ABD emperyalizminin kirli tezgahıboşa çıkarılacaktır. 

Emperyalizmin emekçilerin ve ezilenlerin kazanımlarına dönük operasyonları yeni değildir. Savaşlar, katliamlar, darbeler ve çeşitli yöntemlerle dünya halklarının üzerine karabasan gibi çöken ABD emperyalizmini bizzat kendi ülkemizden ve bölgemizden çok yakından tanıyoruz. ABD emperyalizmine karşı ‘Yankee go home’ diyerek 6. Filo’yu denize döken, içerde ve dışarda emperyalist saldırganlığa karşı mücadele eden 68’in devrimci gençlerinin yoldaşları olarak, dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun, emperyalist müdahale ve provokasyonlara karşı tarihimizden aldığımız mücadele bilinciyle direnmeye devam edeceğiz. Bilinmelidir ki; nerede halkların kanını emmeye yüz tutmuş bir emperyalist saldırı varsa onun karşısında devrimci gençler olarak durmayı sürdüreceğiz. 

Bugün dünya halklarına açısından bir tehdit varsa, o da ABD emperyalizminin ta kendisidir. Ülkemizde ve bölgemizde emperyalist müdahalelere çanak tutan, ABD emperyalizminin işbirlikçisi AKP iktidarının, Venezuela’daki darbe girişimine karşıymış gibi görünen söylemleri gerçekten uzaktır. Ortadoğu’da emperyalizmin sözcülüğünü ve taşeronluğunu üstlenmekten hiçbir zaman imtina etmeyen, Guaido gibi emperyalizmin, tekellerin, sermayenin sözcülüğü görevini icra eden AKP iktidarı, ABD emperyalizminin politikalarından bağışık değildir. Ortadoğu’da emperyalistler eliyle gerçekleştirilen müdahalelerin savunuculuğunu ve yürütücülüğünü yapan, emperyalizme karşı mücadele edenlere yönelik baskı ve şiddeti eksik etmeyen, emperyalist savaş kışkırtıcılığından bir adım geri atmayan AKP sözcülerinin iddiaları basit birer demagojiden ibarettir.

Devrimci gençler olarak tüm dünyadaki emperyalist saldırganlığa ve müdahalelere karşı; NATO’dan ve emperyalistler eliyle yürütülen tüm siyasi ve askeri organizasyonlardan çıkılması, Türkiye’deki NATO üslerinin kapatılması, emperyalistlerle yapılan tüm gizli askeri ve siyasi anlaşmalar ile IMF ve Dünya Bankası’yla yapılan tüm anlaşmaların açıklanarak feshedilmesi, Türkiye’nin Ortadoğu’daki askeri varlığının son bulması ve emperyalizmle açık ve ya örtük tüm ilişkilerin lağvedilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. 

Venezuelalı emekçiler ve ezilenler, ‘Yankeelerin bu saldırısını da boşa düşürecek, emperyalist kuşatmaya boyun eğmeyecektir. Bizler devrimci gençler olarak, ABD destekli saldırılara karşı Venezuela halkının yanında olmaya devam edecek, emperyalizme ve kapitalizme karşı uluslararası mücadeleyi ve enternasyonal dayanışmayı yükseltmek için mücadele edeceğiz.  

Kahrolsun ABD emperyalizmi!

Emperyalistler yenilecek, direnen halklar kazanacak!

Yaşasın enternasyonal dayanışma!

VENEZUELA HALKI YALNIZ DEĞİLDİR! YANKEE GO HOME!