İhbarcı Bir Geleneğin Devamcısı: Türkiye Gençlik Birliği (TGB)


Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 2006 yılında Türkiye genelindeki Atatürkçü Düşünce Dernekleri ve Toplulukları’nın bir araya gelmesiyle kurulmuş, programında belirttiği üzere sağcı solcu ayırt etmeden gençliği “vatan savunması”nda bir araya toplamayı misyonu kabul ediyor.

AKP Muhalifi TGB

AKP ve Erdoğan’a muhalif oldukları dönemde AKP karşıtı muhalefetin en düşük düzeyinde oyalanan ve en geri pozisyonundan siyaset üreten TGB, Sözcü, Halk TV, Aydınlık da somutlaşan faşist – ulusalcı çizgiyi kendince ‘sol’ bir sosla gençlik nezdinde yükseltmeyi amaçlıyor.
Haziran İsyanı’ndan önce oluşan AKP karşıtı muhalif kitleyi popülist ulusalcı söylemlerle arkasına almaya çalışan TGB adlı oluşum, oluşan dinamizmi körelterek düzen-içi bir pozisyona evriltmiştir.
Emperyalizmi ABD’den ibaret gören sığ anlayışın cisimleşmiş hali olan TGB, Amerikan askerlerinin başına çuval geçirme eylemleriyle gündeme gelmiş fakat sahip olduğu Avrasyacı çizgiyi emperyalist değilmişçesine savunarak kendisiyle çelişmiştir.
Doğu Perinçek’in siyasal macerasındaki omurgasızlığın aynısını yapmaya aday olan TGB, ‘göklerden gelen bir kararla’ AKP muhalifi kimliğini kaybetmiş ve Devlet Bahçeli ile kendisini yarıştırırken bulmuştur.

AKP Destekçisi, Erdoğan Hayranı TGB

1980 faşist darbesi öncesi ihbarcılıkla ‘namını yayan’ Proleter Devrimci Aydınlık(PDA) geleneğinin amansız sürdürücüsü olan TGB adlı devlet destekli çete kuşkusuz ülkücü faşist çetelerle iş birliğine girişmekten ve ‘iktidar savaşlarında’ mevzisini korumaya çalışmaktan vazgeçmeyecekti. Kuşkusuz burada derdimiz TGB’nin saf değiştirmesi, faşist çetelerle iş birliğine girişmesi değil. Bizim derdimiz, onursuzluğun, ihbarcılığın, alçaklığın tarihi yazmış, devlet destekli bir siyasal oluşumun asıl yüzünü teşhir etmektir.
Resmi ideolojinin tezlerine sığınarak siyaset üreten, ırkçı, faşist, kadın düşmanı çizgiyi sürdürmekte ısrar eden TGB adlı faşist çeteler sadece eleştirilecek değil müdahale edilmesi gereken bir oluşumdur!
Kadınların yaptığı Las Tesis Dansı’na saldıran, polis desteğiyle üniversitelere girerek devrimci öğrencilere saldıran TGB, bir süredir ODTÜ’de üniversitelilere yönelik çeşitli pusu kurma girişimleri ve saldırı girişimlerini denemektedir.
Son olarak 4 Mart Çarşamba günü sosyal medya hesaplarından geleneklerinin devamcılığını bir kez daha ilan ederek çeşitli kurumlardan yoldaşlarımızı teşhir etmişlerdir.
İhbarcı bir geleneğin devamcısı, onursuzluğun, alçaklığın tarihini yazan devlet destekli faşist çete Türkiye Gençlik Birliği’ni uyarıyoruz:
Saydığınız, teşhir ettiğinizi sandığınız her arkadaşımız devrimcilerdir ve bu memleketin yüz aklarıdır, sizin kirli siyasetinizle lekeleyebileceğiniz insanlar değillerdir!
Bir devlet taktiği olarak hedef göstermeyi kendinize kılavuz edinmiş olabilirsiniz ancak unuttuğunuz şu: Devlet saldırılarında bedel ödemiş, yoldaşlarını kaybetmiş, hiçbir zaman yılmamış olan öğrenci gençlik hareketini ne korkutmaya ne de gözdağı vermeye çapınız yetmedi, yetmeyecek!

ODTÜ’den Beyazıt’a, MSGSÜ’den Marmara’ya üniversitelerde barınamayacaksınız, barındırmayacağız!

FAŞİZME ÖLÜM TEK YOL DEVRİM!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir